Затвориха центъра заради началото на мотосезона

Миналата събота във Варна беше даден официален старт на активния сезон за мотоциклетистите. Техният брой в морският град и региона като че ли постоянно расте. Като се има и предвид, че рокерите са добре организирана общност, не е чудно, че институциите обърнаха специално внимание на събитието. С решение на община Варна беше спряно движението край катедралата и по маршрута на шествието, което последва свещеническата благословия, която мотоциклетистите получиха от храма.

DCIM100MEDIADJI_0050.JPG

Варненските рокери за пореден път акцентираха върху желанието си да има повече дисциплина и разбиране между участниците в движението. В деня на национален траур за загиналите при ужасната катастрофа на магистрала „Тракия“, собствениците на мощните машини събрани в центъра, ограничиха рева на моторите.
Коментарите, че движението в града не бива да се блокира само заради мотоциклетистите, не бяха никак малко. Основаните за това дава и продължаващият тормоз от шумните и нагли любители на скоростите на две колела. Като цяло, организираните моторджии винаги се разграничават от подобни демонстративни вандали на пътя. За съжаление, нито органите на реда, нито самите рокери до момента успяват да вразумят подобни водачи и да предотвратят подобен тип каране.