Затвориха Крайбрежната алея за автомобили до края на лятото

От първия ден на май до 15 септември достъпът на автомобили по Крайбрежната алея се ограничава, гласи заповед на кмета на Варна. Забраната касае частта от плувен комплекс „Приморски“ до Рибарски плаж. На двете места ще бъдат обособени контролно-пропускателни пунктове за автомобили, а пропускателният режим ще се осъществява денонощно от Общинска полиция.
Зареждането на търговските обекти ще се осъществява сутрин в интервала от 5.00 до 8.00 часа, като автомобили ще се допускат само от КПП до Рибарски плаж. Достъп ще имат и МПС-та, обслужващи културни и спортни мероприятия, при условие, че са съгласувани с Община Варна. За концесионера са предоставени 25 пропуска за автомобили. Допускането на тези автомобили ще се осъществява само от КПП Рибарски плаж и само в часовия интервал от 23.00 до 05.00 часа.
Денонощен достъп без ограничения ще имат МВР, Спешна медицинска помощ, Пожарна и аварийна безопасност, аварийни служби – когато работят по отстраняване на авария или бедствена ситуация, служители на Община Варна – при извършване на контролна дейност, както и Институтът по рибни ресурси.