Заради строежа на новия Рибарски мост: Разчистват заведенията на Северния плаж

Александър Дечев

Четири заведения на крайбрежната алея бяха съборени в последните дни. Те се намират на Северния плаж до мястото, където преди години беше Рибарското мостче. Както е известно, в последните дни бе представен проект за възстановяването му и навярно това е причината за събарянето на въпросните барове и дискотеки.

8-zavedenija-3
В началото на миналата седмица мястото изглеждаше като след бомбардировка. В три от заведенията си бяха свършили „чисто“ работата по разрушаването и бяха сложили ограда, която да не позволява на отпадъците да мърсят алеята. Не така стоят нещата с бара, който стоеше на мястото, откъдето преди време тръгваше Рибарският мост. Дървената платформа там си стоеше разколачена, като от дъските стърчаха пирони.

8-zavedenija-1
За щастие, за уикенда, в който Крайбрежната алея се изпълва с хора, независимо от времето,  нещата бяха приведени в ред и на това място. Някои от минувачите с лека носталгия гледаха разрушените заведения, от които пазеха много топли и забавни летни спомени. Утешението е, че обновеният Рибарски мост се очаква да бъде интересен като архитектура и да се превърне в една от новите забележителности на града.