Заради срещата на високо ниво: Чакането на кортежи до Евксиноград разгневи шофьорите

 

 

„Тиквите за Хелоуин ги чакаме вече час…“, това изречение, публикувано от варненски шофьор в социалните мрежи, се превърна в крилата фраза в навечерието на визитата на балканските държавни лидери и на премиера на Израел във Варна. Без да е предварително обявено и разяснено за колко време и кога точно ще се спира движението в града, водачите на много места бяха поставени пред свършен факт и се наложи да чакат около час в най-натовареното време. Колите едва помръдват и хората са супер изнервени, че никой не ги е предупредил за готвената блокада.

Основни пътни артерии са блокирани от полицаи заради пристигането на израелския премиер Бенямин Нетаняху, който ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов в резиденция „Евксиноград“, съобщи Moreto.net.

Истинско цунами от недоволство залива Фейсбук от около час. Източникът – хилядите варненци, блокирани в колите си по улиците на града, а и на близката част от региона, заради пристигането в Евксиноград на министър-председателя Байко Борисов и на премиера на Израел Бенямин Нетаняху, написа Petel.bg и цитира част от коментарите:

„Абсолютно недопустимо е блокирането на пътищата по този начин във Варна в момента!!!! Като идва поредният височайш галфон, който го е страх от народната любов, да го товарят в някой стар таралясник със затъмнени стъкла и да го прекарват инкогнито! Аман от тикви и гости на тикви!!!“- това написа една от участничките в групата „Виждам те КАТ – Варна“. Думите ѝ предизвикаха всеобщо одобрение и отприщиха много други коментари. Всъщност, това е напълно нормално, защото някои от хората са чакали около час в автомобилите си. Ето част от това, което те споделиха:

„Аз чакам от 40 мин. на пътя Добрич/ Варна… почти до Аксаково съм в километрично задръстване … безсмислено е да карате в тази посока …“

 „Ще си почакаме. Нали сме търпелив народ.“

 „А на влизане по магистралата от Шумен? Имате ли идея колко коли, камиони и автобуси са блокирани?! Направо онемях! Какво си позволяват тези олигофрени!“

 „То не ни стигат разкопките, сега и тия хрантутници!“

 „Когато еднокнижника пристига всички трябва да спират и гледат в захлас строителя на съвременна България, един нов Кольо Фичето на нашето време, строи и след него ремонтират.“

Сякаш нарочно, за да стане още по-лошо, на следващата сутрин след мащабната тапа по улиците, централен булевард беше блокиран заради произшествие с полицейски микробус. Произшествието стана малко след 7 ч. пред „Годзила“ на кръстовището на  „Мария Луиза“ и „Шипка“. Движението в посока Катедралата е спряно и се отбило по „Антим I“. Варненци отново изляха гнева и сарказма си във Фейсбук, но мнозина от тях съвсем сериозно заявиха, че организацията на движението в града никога не е била толкова лоша.