Заради подмяна на подземни трасета: Нова организация на движението в част от центъра и кв. „Аспаухово“

Във връзка със стартиране на строително-ремонтни работи и подмяна на подземна инфраструктура от 21 януари беше преустановено движението на автомобили по следните участъци: бул. „Цар Освободител“ в отсечката от „Приморски“ до „Княз Борис I“, както и по бул. „Приморски” в обхвата от „Ст. Стамболов” до „Цар Освободител”, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.
В тази връзка ще има промяна и в обслужването на линиите на градския транспорт: ще бъдат въведени двупосочно маршрутни промени за автобусни линии 17а, 20 и 39.
Няма да се обслужват двупосочно автобусни спирки „Д. Дебелянов“, жп гара на пл. „Славейков“, сп. „Басейна“, сп. „Фестивален комплекс“, сп. „Академията“ на бул. „Цар Освободител“.
Линия 17а двупосочно се променя, както следва:
След спирка „8 декември“ , сп. „Полиграфията“, сп. „Козирката“, сп. „Севастопол“, сп. „Академията“ и продължава по маршрута си.


Линия 20 в посока жп гара се променя, както следва:
След спирка „Окръжна болница“ ще завива по бул. „Осми Приморски полк“ надясно в посока жп гара и ще обслужва спирки „Пл. Съединение“, „Музея“, „Матроски клуб“, жп гара.
Линия 20 в посока „Владиславово“ – първа спирка жп гара (от джоба), „Македонски дом“, „Козирката“, „Музея“, на кръстовището с бул. „Цар Освободител“ се включва по маршрута си.
Линия 39 двупосочно – след спирка „Спортна зала“ продължава по бул. „Княз Борис Първи“, „Академията“, „Севастопол“, „Музея“, „Матроски клуб“, „Полиграфията“ и продължава по утвърдения си маршрут.
Временна организация на движение се въвежда и заради ремонта на бул. “Първи май“ в кв. „Аспарухово“, като в участъка от ул. “Св. св. Кирил и Методий“ до “Георги Стаматов“ се затваря за движение едното платно, а движението ще се осъществява двупосочно в другото платно (от страната на парка).
Затворен за влизане на автомобили ще бъде бул. „Народни будители“ от кръстовището с „Мара Тасева“. Движението в посока център и кв. „Галата“ ще се осъществява двупосочно по новоизграденото северно платно на булеварда. По трасето на бул. ”Мара Тасева“ са предвидени временни автобусна спирка в двете посоки, които ще заместват сп. „Народни будители“.