Заради опашка от камиони: Шофьорите си късат нервите на Аспарухов мост

Варненци, както и всички, които са минали по Аспарухов мост по време на скорошния му ремонт, още помнят кошмарните всекидневни задръствания. В момента мнозина са ядосани, че същият участък, който през пролетта беше затворен, сега е задръстен. Причината е дълга опашка от камиони, които чакат да разтоварят зърно на пристанището. Ситуации като тази се повтарят всяка година по същото време, като Пътна полиция и община Варна обикновено успяват да създадат организация, която да освободи поне Аспарухов мост от чакащите тежки машини. Този път обаче не е така.

4 - 5 - Most3
„Искам да Ви покажа как така нашумелият напоследък новоремонтиран участък на Аспарухов мост се превърна в стоянка на тежкотоварни камиони“, пише наш читател, който ни е изпратил и снимки.

4 - 5 - Most1
„Вие ми кажете при температури от 30 градуса по обед и така натоварен с многотонни камиони (които не са празни, държа да отбележа) колко време ще издържи новоположеният асфалт, преди да стане на коловози. Да не говорим, че се получават задръствания в пиковите часове, както и предпоставки за ПТП.
Как при положение, че на мост не е разрешено нито паркирането, нито престоят, нито един полицейски екип не им направи забележка?“, възмущава се читателят ни.
За съжаление, опасенията на нашия читател се оказаха напълно основателни. Деформация на пътната настилка наистина има. Тя обаче не е на ремонтирания наскоро участък, а на друго място. Проверка на място показа, че подходът за слизане от Аспарухов мост, който води към входа за пристанището, е силно нагънат и вероятно скоро ще има нужда от ремонт.