Заради емоционално изпълнение: Музикант пострада по време на оперен спектакъл

Извънредно беше прекъснат спектакълът на операта „Отело“ в четвъртък вечер във Варненската опера. Причината беше инцидент с един от оркестрантите. По думите на очевидци от публиката, предмет от реквизита паднал в оркестрината и е ударил музикантката по главата. На мястото веднага пристигнаха полиция и екип на спешна помощ, за да установят какво е състоянието на жената. За щастие, всичко се размина без фатални последствия. Във връзка със случая от операта дадоха следното официално изявление:
“По време на спектакъла на операта „Отело“ в Държавна опера Варна на 18 февруари главното действащо лице, което по мизансцен трябва да припадне, под влияние на емоционалното си изпълнение, непреднамерено бута масичката, от която една шахматна фигура се изтъркулва в оркестрината и причинява травма на главата на оркестрантка.
Административното ръководство, техническите служби, службите по охрана на труда и полицията са уведомени, а потърпевшата веднага е отведена в Спешна помощ, където получава необходимата медицинска намеса, съобщиха от пресцентъра на Държавна опера Варна и ДТ „Стоян Бъчваров“. Заради инцидента, който съвпада с финала на третото, предпоследно действие, спектакълът е прекратен.“