Започна ремонтът на Националното училище по изкуства

 

Ремонтните дейности на Националното училище по изкуства „Добри Христов“ във Варна започнаха. Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж“ и е на стойност 3,6 млн. лв., от които 3,1 млн. лв. са от Европейския фонд за регионално развитие и 549 000 лв. национално съфинансиране. Домакин на тържеството бе Христо Дипчиков, директор на училището, а проявата уважиха кметът Иван Портних, зам.-кметът Коста Базитов, районният кмет Георги Недев, Антония Йовчева – директор на дирекция „Култура и духовно развитие“, Венцислава Генова, началник на РУО – Варна, и други.
„Поздравявам екипа за успешно защитения проект. Радвам се, че училището, което е едно от емблематичните за Варна, ще бъде част от обновената образователна инфраструктура в нашия град“, каза кметът Иван Портних.
НУИ „Добри Христов“ осигурява професионална подготовка и обучение в областта на изкуствата за около 740 ученици. Проектът предвижда цялостно обновяване на сградата, включително и на прилежащите дворни пространства, основен ремонт на концертната зала, на ателиетата по графика, скулптура и живопис, ремонт на покрива и на библиотеката, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане, подобряване на условията за достъп за хора с увреждания. С грижа за тяхната уникалност ще бъдат реставрирани фасадите и декоративните мазилки.

Фото Live.Varna.bg