Започна вторият етап от проекта за парк във „Възраждане“

 

Вторият етап от проекта за парк „Възраждане“ започна миналата седмица, след като през юни 2016-а бе завършена първата част – изграждането на игрище и открита фитнес площадка. От днес започва създаването на същинската паркова зона, която ще бъде разположена на площ от 36 883 кв. м.
Теренът, който в момента е запустял, ще бъде превърнат в привлекателно място за отдих и спорт, обясни Христо Иванов, зам.-кмет на общината. По-късно обектът бе проверен и от кмета на Варна Иван Портних. Проектът се реализира от общинския бюджет, на стойност около 3,5 млн. лв. Той предвижда изграждане на зони за пешеходци, велосипедисти, детската площадки, трасе за екстремно колоездене, покрито с трислойна акрилна настилка за безопасност, осветление, паркова мебел.
При проектирането максимално е щадена дървесната растителност, предвидено е и мащабно допълнително залесяване. Жив плет е предвиден за ограда по протежение на канала, който ще бъде укрепен и почистен.
Кметът Иван Портних и Христо Иванов провериха спортната площадка, която бе открита миналата година, и ремонтът на ул. „Ана Феликсова“, която се намира в съседство с бъдещия парк. Тя е важна входно-изходна артерия към прилежащите микрорайони.
В момента се подменят подземни комуникации, предстои оформяне на паркоместа, изграждане на нови бордюри и тротоари. По цялото трасе ще бъде ремонтирано уличното осветление, както и междублоковите пространства в карето между ул. „Ана Феликсова“ и „Петър Алипиев“.

Фото: Live.Varna.bg