Започва ремонт на 12 км от път I-9 Златни пясъци – Варна

Над 12 км от първокласния път I-9 Златни пясъци – Варна ще се ремонтират през тази и следващата година, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. За подобряване на безопасността и удобството при пътуване ще бъде подновена асфалтовата настилка в отсечките от км 86+000 до км 88+780 и от км 90+764 до км 100+200.

До 15 декември т. г., при добри метеорологични условия, ще се извършват строително-монтажни дейности в участъка от кръстовището за Аладжа манастир до спирка „Миньор“ /от км 90+764 до км 95+403/. Ремонтът се извършва без спиране на движението. Работи се в платното за Златни пясъци, а транзитният трафик е прехвърлен двупосочно в платното за Варна. Местното движение се пропуска двупосочно на пътен възел „Ален мак“ и пътен възел „Слънчев ден“. Предвидено е преасфалтиране на пътя, подобряване на отводняването, подновяване на хоризонталната маркировка, пътните знаци и др.

Със стартирането на новия строителен сезон през 2018 г. ще се ремонтират и участъците от пътя при Златни пясъци, в района на кк Св. Константин, както и платното в посока Варна от кръстовището за Аладжа манастир до спирка „Миньор“. Изпълнител на ремонтните дейности е пътноподдържащото дружество в област Варна – ДЗЗД „ПОНТ“, с което АПИ има 4-годишен договор по ЗОП.