Започва новото издание на дните на кариерата

 

В началото на новата седмица ще бъде даден стартът на варненското издание на „Национални дни на кариерата – добра кариера, добър живот“ – най-голямото кариерно изложение в България, организирано от JobTiger, с генералното спонсорство на „Нестле“ България. Форумът ще се проведе за 16-и път във Варна, което прави морската ни столица един от най-утвърдените градове-домакини в България. Тази година участие са заявили 42 компании.
На територията на община Варна функционират шест висши учебни заведения, които оформят града като оживено академично средище на студенти от цялата страна и чужбина, което превръща морската ни столица в уникален домакин на кариерния форум. Провеждането на „Национални дни на кариерата“ на ниво академичен град е удобен и по-изгоден подход, чрез който компаниите достигат до потенциалните таланти, които са все още свободни на пазара или не са кариерно ориентирани. Това е особено важно сега, когато един от най-сериозните проблеми пред ръста на бизнеса в България е недостигът на кадри. Тенденцията ще продължи да се утвърждава през 2018 г., и вече достигна непознати досега нива. Това се признава както от представителите на местния бизнес, така и от изследователите на пазара и чуждестранните инвеститори.
„Национални дни на кариерата“ във Варна се посещава всяка година от стотици млади хора като средно един от всеки шест посетители успешно започва работа или стаж при някои от най-добрите работодатели в страната. Статистиката на организатора JobTiger показва, че в цялата история на събитието общо около 40 хил. души за намерили кариерно развитие на форума.
С участието на един форум фирмите имат възможност да се срещнат с образовани млади хора от различни специалности и професионални направления, и да предложат всички видове позиции в предприятието. От своя страна младите хора, посетили изложението, имат шанса да получат пряк достъп до специалистите „Човешки ресурси“ на компаниите, да поговорят с тях за възможностите за развитие и да получат ценни кариерни съвети.
Тази година един от акцентите за дошлите до изложението ще бъде и подобреното потребителско изживяване. Посетителите ще имат възможността да се потопят във виртуалната реалност (VR) на специалния демонстрационен щанд. Входът за търсещите работа е свободен и тази година е свободен.
През изминалата седмица Юнашкият салон беше домакин и на друг важен за развитието на младежите форум – Кандидатстудентска борса 2018. В рамките на два 17 висши учебни заведения демонстрираха възможностите за качествено образование, което предлагат на хората, търсещи бъдещата си жизнена реализация.