Започват безплатни курсове по електроника и роботика

 

Младежка академия електроника, микроконтролери и роботика организира курсове за начинаещи. Занятията стартират през октомври и се реализират с финансовата подкрепа на Община Варна по програма ,,Варна – Европейска младежка столица 2017”. Курсовете са насочени към деца между 5-и и 12-и клас, а обучението е безплатно.
Курсът по електроника, микроконтролери и роботика ще ви запознае по интересен и забавен начин с програмирането и използването на микроконтролери в роботиката. Като платформа се използва популярният и лесно достъпен контролер Arduino Uno R3, с помощта на който курсистите ще разберат принципа на работа на една микроконтролерна система и нейните възможности.
Курсът по електроника, микроконтролери и роботика за начинаещи се състои от 12 занятия, всяко по 120 минути, провеждани събота и неделя. Учебният материал ще бъде поднесен по лесен и приятен начин, съобразен с възрастта на участниците. Всяко учебно занятие включва теория и практика, като се набляга на практическите занимания.
Всеки участник ще има на разположение персонален компютър, микроконтролерна система, набор от сензори и възможността да сглоби сам свое собствено устройство. В края на програмата, участниците ще могат да изпитат своите роботи в състезание. За повече информация и записвания: www.vb-electronics.com.