Закриха футбола в Ченге

В село Аспарухово, по-известно със старото си име Ченге, най-вероятно няма да гледат повече мъжки футбол. Преди дни любимият им „Балкан” напусна „А” окръжна група, като от ръководството мотивираха решението си с неприемливото отношение на феновете към отбора в домакинствата. Най-вече в прекратения мач с „Ботев” (Брестак), когато играч на домакините удари асистента Христо Хаджийски и впоследствие бе наказан за една година, а от публиката също потърсиха саморазправа с арбитъра.
Феновете на „Балкан” нагнетяваха напрежението и в други срещи в Аспарухово, като сред тях е и тази през есента с ФК Спартак, която също не завърши.
През другия сезон отново ще има две окръжни групи – А1 и А2, като новото е, че отборите в тях ще бъдат разделени на териториален принцип.
„Балкан” може да участва в една от групите, ако заплати глобите от 1450 лева, наложени му за скандалите на двубоя с Брестак и неявяването за следващия мач. Подобна сума обаче изглежда непосилна за отбора, който едва свързва двата края, и затова е по-логично наесен култовото село да остане без мъжки отбор.