Задържаха кола за незаконна сеч в Шерба

Автомобил и 2,50 куб. м незаконно добити дърва за огрев са задържани от горските стражари към Североизточно държавно предприятие. Общо 592 проверки са извършени в периода от 6 до 13 ноември, като са съставени 4 акта и 5 констативни протокола по Закона за горите. 151 от проверките са на обекти за добив на дървесина, 159 – на превозни средства, 241 – на ловци, а 41 – на други физически лица.

При обход на територията на ДЛС „Шерба” е установена незаконната сеч на 1 куб. м дърва за огрев. Задържан е автомобил на нарушителите. Съставени са 3 констативни протокола. При проверки на горските стражари към ДЛС „Тервел” са конфискувани 1 куб. м дървесина и са съставени два акта.

Два акта са съставени и от служителите на ДГС „Генерал Тошево”, които през изминалата седмица са задържали 0,5 куб. м дърва за огрев и брадва. Два констативни протокола са съставени при проверки на физически лица в обхвата на ДГС „Варна”, сочат още данните на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.