Загуби за отборите на близнаците в Турция

Самсунспор с варненския баскетболист Деян Иванов в редиците си претърпя загуба в мач от деветия кръг на втора турска лига. Пред своя публика от града от северното крайбрежие на южната ни съседка отстъпи пред един от фаворитите в шампионата – Анталия с 63:74. Българинът се разписа с 13 точки, към които добави и 5 борби за почти 30 минути престой на терена в стартова петица на Самсун. Варненецът стреля 3/7 (42,8%) за 2 точки, 1/2 (50%) от тройката и 4/8 (50%) от линията за изпълнение на наказателни удари. За Деян Иванов и съотборниците му това е пето поражение от началото на сезона като Самсун има и три победи на сметката си, което му отрежда 13-о място във временното класиране. Анталия е на трета позиция с 6 успеха и само две загуби до този момент.

Осмият кръг на втора турска лига донесе загуба и за другия брат от близнаците Иванови – Калоян. Българинът и съотборниците му от Петким не успяха да противодействат на Дюздже като гости  и допуснаха поражение с 56:65. Калоян обаче си свърши отлично работата като се прибра в съблекалнята с дабъл-дабъл от 15 точки и 11 борби (7 в защита и 4 в нападение). Успеваемостта в стрелбата му от близко и средно разстояние също бе на ниво: 5/7 (71%). Нашето момче нямаше ден от тройката – 0/4, а при заставанията си на наказателната линия бе 5/6 (83%).

Това е второ поредно поражение за Калоян и Петким след като миналата седмица те бяха надиграни от Самсун в близнашкото дерби между двамата българи в южната ни съседка. Петким е на дъното на таблицата за временно класиране със само една победа и седем грешни стъпки до момента.