Загадъчна ограда огради зелена площ в парка

Ограда, която в края на миналата седмица бе поставена насред зеленината в Морската градина – до така наречената Кучешка поляна, доведе до много коментари на варненци.
Хората се чудят какво става там, като мнозина подозират най-лошото – отцепване на поредната част от парка, която лека-полека да се превърне в частно имение. Очевидно става въпрос за частен парцел, коментират гражданите. Наоколо има и други такива, но досега никой не е предполагал, че и този голям терен е такъв. Тези, които слагаха оградата, на въпроси на минувачи отговаряха: „Не знам, не знам“.


Това далеч не е единственото заградено място в Морската градина, което изглежда като подготвяно за частно „разработване“ в тази площ, чиято функция е обществена. Под булеварда в района на пътния възел „Почивка“ има друг парцел, който стои грижливо ограден с телена мрежа, при това от няколко години. При него обаче също има развитие в последно време. Освен оградата на мястото се появи ново и модерно бунгало. Дали то ще бъде нещо като частна виличка в парка или пък ще стане заведение, предстои да разберем в бъдеще. Най-лошото е, че информацията за подобни „нашествия“ в любимия парк на варненци винаги идват със закъснение. Това е добре за институциите, които, образно казано, гузно вдигат рамене и обясняват, че са поставени пред свършен факт. Големите потърпевши обаче се оказват гражданите, които търсят в Морската градина бягство от „асфалтовата джунгла“, но попадат на все по-често в парцелирана и разпределена между частни собственици и търговци среда.