Журналистите обявиха своите независими награди за култура

Вече са ясни победителите в шестото издание на годишните награди за култура и изкуство Media AwARTs. Номинациите се извършват от варненски журналисти, които отразяват културния живот в морската столица. С отличията се удостояват актьори, художници, скулптори, режисьори, издатели, танцьори, културни институции и др., които имат значими постижения и заслуги в областта на културата.

Вижте отличените:

Акторът Стоян Радев – за идеята „Театърът чете от вкъщи“, реализирана от екипа на ДТ „Стоян Бъчваров“ в кризисен момент.

Музикантът Даниела Белчева – за дебютния ѝ албум „Acoustic Me“.

Юри Стойков – за работата му като композитор на електронна музика.

Varna Dance Theater – за поредицата от танцови миниатюри, реализирани в градска среда през 2020 г.

Теменуга Маринова (преводач) и Теменуга Станчева (художник) – за книгата „Фантасмагория“ от Луис Карол.

Художничката Светла Косева – за изложбата й в Градската художествена галерия през 2020 г. и във връзка с 50-годишнината й.

Журналистът Нина Локмаджиева – за PR дейност в сферата на културата.

Галин Люцканов – за първата му книга „Английските интервюта“ с интервюта, публикувани във вестниците „Будилник“ и „БГ Бен“ във Великобритания.

Възпитаниците на Варненската детско-юношеска опера и студио „Балет“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна – за мюзикъла „Магьосникът от Оз“.

Фотографът Росен Донев – за дългогодишната му дейност зад обектива при документиране на културните събития във Варна.

Борис Стателов – за дългогодишната му дейност като галерист и собственик на първата частна галерия в България по времето на социализма, която работи вече повече от 3 десетилетия.

Христо Боев – за дейността му като преводач на съвременна румънска литература на български език и по-специално за превода на романа „Паяжината на паяка“ от Чела Серги (2020 г.).

В състава на журито са журналистите: Веселин Златков, Елена Владова, Светлана Вълкова, Светлана Ганчева, Юлия Кунева