Жител на Свети Никола иска голяма авария, за да спре безобразие

Жител на местността Свети Никола във Варна ни изпрати писмо, за да опише поредния инфраструктурен проблем, който тормози отговорните граждани. В случая става въпрос за безобразно разхищение на питейна вода. Писмото на варненеца, подписал се като г-н Димитров, е достатъчно съдържателно, затова го публикуваме без редакторска намеса:
„Пиша ви за да помоля за водопроводна авария. Да, правилно прочетохте, хубава мащабна водопроводна авария. Питате се защо може някой да моли за водопроводна авария и то ако може голяма ли? Невероятно но факт, поне според ВиК – Варна.
Преди няколко месеца в местността Свети Никола, близо до дома ми забелязах шахта на улицата от която бликаше питейна вода. Като всеки съвестен гражданин започнах да търся начини да докарам служители от ВиК да отстранят проблема тъй като става дума за питейна вода – такава която учим децата си че е ценна и не трябва да се разхищава.
Оказа се, че месец или два аварията не можеше да бъде отстранена, защото служителите не можаха да намерят улицата. Наложи се да си взема почивен ден и лично да доведа представители от дружеството. Нищо не беше предприето. В това време водата успя да си намери място и изби някъде, но продължава да шурти от водопровода и в момента и то в не малък дебит. В крайна сметка след няколко седмици обмисляне на ситуацията ВиК – Варна ми отговориха че сега ще чакат някоя по-голяма авария в района на засегнатият водопровод, и когато се случи това някога в бъдещето, ще предприемат отремонтиране на аварията.
А дотогава ли? До тогава водата ще продължи да изтича, същата онази питейна вода, за която същото това дружество полага усилия да бъде годна за пиене, безопасна и чиста, за която влага ресурс и хора да следят качеството й всеки ден, която всички ние плащаме и… която ВиК оставя безотговорно да изтича месеци наред и без оглед да отстрани аварията поне докато не се случи някоя по-голяма?! Възмутих се на наглостта да знаеш и да нехаеш, на това ли учим нашите деца? Така че сега разбирате защо Ви моля за авария.
Течът се намира в пресечка на ул. „Арх. Евгени Дякович“, не мога да дам по-точен адрес, тъй като няма указателни табели“, уточни нашият читател.