Жители на „Аспарухово“ се оплакаха от обгазяване

„Вероятно става въпрос за обгазяване. Миризмата е натрапчива, като на газ или бензин. Създава чувство, че си на бензиностанция и си поставил маркуча в носа си. Това се случва всяка вечер между 20,30 и 21 часа в района, където живея – в близост до мястото, където паркира корабчето. Снощи беше още по-страшно. След като вдишах от миризмата, имах главоболие, после стигнах и до повръщане“, това написа в писмо до екипа ни миналата седмица Юлия Христова. Тя уточни, че същата миризма е усетена и от хора в парка през деня и други нейни съкварталци, които са изразили мнения във фейсбук страницата „Аспарухово – най-добрият град за живеене“.
„Звънях поне 20 пъти в отдел „Екологичен контрол“ на община Аспарухово, но там сякаш бомба е паднала и никой не вдига. Ако довечера това се повтори, ще звънна на тел. 112. Мъжът ми допуска, че е възможно миризмата да е вследствие на товаренето на шрот на корабите, но преди също са товарили, а нищо не сме усещали“, допълни г-жа Христова.
„Народно дело Седмицата“ потърси за коментар по темата кмета на община Аспарухово Калина Белмезова. Ето какво ни каза тя: „Въпросната госпожа трябва да подаде сигнал до голяма община, тъй като ние нямаме такива специалисти, които да констатират. След като го направи, сигналът ще бъде препратен на компетентни органи, които ще направят проверка и ще изразят своето становище.“