Енгибар Енгибаров: Изграждаме облик и стил на игра в Спартак

Отборът приключи зимните контроли с гръмка победа

Отец Дончо прогони злите сили от стадиона

Голямата ни цел напролет е постепенно да изградим облик и стил на игра в Спартак. Това обяви за „Народно дело Седмицата” Енгибар Енгибаров.
„За тези 6 седмици по време на зимната подготовка поставихме само началото и в хода на първенството ще продължим да доизграждаме стила ни на игра. Радвам се също, че създадохме прекрасен колектив. Доволен съм, че момчетата се стараят, разбират моите изисквания и се стремят да ги изпълняват”, каза треньорът.
Енгибаров уточни, че не прави сметки за точки и класиране, но гарантира, че във всяка среща ще гонят победата и максимума.


„Има върху много неща да работим. Знаем кои са ни слабостите и ще ги отстраняваме. Аз съм убеден, че от мач на мач Спартак ще играе по-добре и ще радва вярната си публика”, допълни Енги, който ще разчита на група от 22 футболисти за двубоите от втория полусезон. Последното ново попълнение на тима е вратарят Георги Ставрев. Той е син на бившия страж на Литекс и Локомотив (Пд) и идва от Верея.


Ставрев и всички нови попълнения ще бъдат картотекирани в началото на тази седмица. Най-вероятно права няма да получи само нигериецът Иносент Нвокоро, чийто документи още не са готови.
Спартаклии започват годината в Трета лига – Североизточна група с домакинство срещу Калиакра в събота от 14 часа на стадион „Спартак”.
Междувременно Спартак победи юношите до 19 години на Черноморец (Балчик) в последната си проверка.


Пред около 100 зрители на стадион „Локомотив“ спартаклии играха с настроение, но заради пропуските на Ивайло Русев – на три пъти, и Иво Михайлов не можаха да открият бързо резултата.


Логичното все пак се случи в 33-ата минута, когато Ивайло Русев се разписа за 1:0, а пет минути по-късно отново той излъга вратаря и търколи кълбото в празната врата за 2:0. В 42-рата минута публиката видя рядко срещан гол. Михаел Михалев опита центриране от тъча с левия крак, но топката описа коварна парабола и се заби зад слисания вратар на гостите в мрежата – 3:0.
След почивката Милен Николов и Славомир Събков довършиха съперника с красиви попадения. Николов се разписа в 61-ата минута с майсторски прехвърлящ удар, а в 70-ата минута Събков проби отляво и насочи безпощадно топката в близкия ъгъл – 5:0.
Заради болки в крака в края на първото полувреме капитанът Боян Илиев напусна терена.
Съставът:
Спартак (първо полувреме): Георги Ставрев, Александър Йовчев, Боян Илиев (36 – Вилиян Денчев), Милен Николов, Михаел Михалев, Тодор Маринчев, Васко Боев, Георги Димитров, Ивайло Русев, Милен Бабаджанов, Иво Михайлов
Спартак (второ полувреме): Мирослав Марков (78 – Калин Дянков), Александър Йовчев (70 – Веселин Костадинов), Вилиян Денчев, Георги Гушлев, Михаел Михалев (79 – Виктор Димитров), Тодор Маринчев, Милен Николов, Георги Димитров (77 – Кирил Радев), Ино, Десислав Дяков, Славомир Събков
Разбра се още, че Спартак си направи снимка за календар официалния си екип за пролетния полусезон – синьо, бяло, синьо, на стадион „Локомотив“.
Снимката ще бъде използвана и за плакати, които ще се продават за феновете. Резервният екип на спартаклии за мачовете напролет ще е бяло, синьо, бяло.
Отец Дончо пък прогони злите сили от Спартак, отслужвайки тържествен водосвет за здраве и успехи през годината на футболния клуб. Той направи това преди тренировката на тима в петък на стадион „Локомотив“.
Божият служител първо освети терена, разказа на играчите притчата за Давид и Голиат, и призова всички спартаклии да са обединени. После даде божията благословия на всеки един футболист и го поръси със светена вода в съблекалнята.

Съставът за пролетта
Вратари: 12. Мирослав Марков, 1. Георги Ставрев, 28. Калин Дянков
Защитници: 16. Александър Йовчев, 15. Боян Илиев, 17. Вилиян Денчев, 24. Михаел Михалев, 6. Милен Николов, 5. Георги Гушлев, 3. Веселин Костадинов, 21. Виктор Димитров
Халфове и нападатели: 19. Тодор Маринчев, 13. Васко Боев, 8. Георги Димитров, 7. Славомир Събков, 9. Десислав Дяков, 2. Иносент Нвокоро, 7. Кирил Радев, 11. Илиян Неделчев, 18. Ивайло Русев, 14. Иво Михайлов, 22. Милен Бабаджанов