Енгибар Енгибаров: Доволен съм, че всички в групата вече се съобразяват със Спартак

Отборът щял да е на второ място, ако се зачитали само точките от пролетта
 Треньорът благодари на привържениците, че били 12-ият им играч
Треньорът на Спартак Енгибар Енгибаров изрази задоволство, че успели да изпълнят пролетните си цели в Трета лига – Североизточна група.
„Искахме да стабилизираме отбора и всички в групата да се съобразяват с него, което бе постигнато. Зимувахме със 7 точки, но през втория дял направихме това, към което се стремяхме, и ако първенството започваше напролет, щяхме да завършим на второ място”, заяви за „Народно дело Седмицата” Енгибаров. Под негово ръководство Спартак завърши на осмо място, след като през есенния полусезон бе на дъното и на много точки от осмицата.


„Добруджа беше с бюджет от 400 000 лева, а ние с пъти по-малко изградихме добър нов отбор за тази група. Две от трите ни загуби бяха срещу добричлии, но във втората среща ги надиграхме и не ги победихме единствено заради малшанс. Срещу втория Суворово пък играхме два мача на негов терен, като записахме победа и равен”, допълни Енгибаров.
Специалистът е наясно, че юни ще е тежък месец, тъй като предстои да направи втора селекция, която да върне Спартак в професионалния футбол.
„Ако преди януари положихме основите на нов отбор, сега бъдещето ще работи за нас. Работим по селекцията и зная какви играчи трябва да привлечем, за да сме водещ отбор в групата. Целта за сезон 2018/2019 е една. Аз я обявих отдавна и промяна няма – искаме да играем добър футбол, да завършим на първо място и да влезем във Втора лига”, каза още Енгибаров.
В заключение той благодари и на феновете за безрезервната подкрепа: „Във всеки един мач нашите привърженици бяха 12-ият ни играч, което бе важно за момчетата, и аз им благодаря. Феновете показаха, че искат силен Спартак, който да побеждава, и аз им обещавам, че ще продължим да работим здраво, за да го постигнем.”