Енгибар Енгибаров: Възраждаме отбора и го връщаме в профи футбола

Новият треньор на Спартак 1918 Енгибар Енгибаров събира футболистите за първа тренировка на 15 януари, вероятно в 18 часа, тъй като всички работят.
„В момента правим селекция и сглобяваме състав, до седмица се надявам всичко да е ясно. Ще изиграем пет контроли – на 3, 7, 10, 14 и 17 февруари, като съперниците се уточняват. Напролет искам да работя с 22-ма футболисти, сред които двама вратари”, заяви за „Народно дело Седмицата” Енгибар.


Неговата първа цел е да стабилизира отбора до лятото, за да може да надграждат след това, и от август да гонят първото място във „В” група и завръщане в професионалния футбол през май 2019 година.
„Постепенно искам Спартак да играе добър футбол, да побеждава и публиката да се върне на стадиона. На спартаклии им отива да посрещнат 100-годишния си юбилей с гордо вдигнати глави в нашия обновен дом.
Категоричен съм, че ще се върнем в професионалния футбол по естествен път и футболен начин – без да прескачаме стъпала. Много големи клубове са стигали дъното като нас, но после са преодолявали проблемите и са се връщали там, където им е мястото. Вярвам, че и Спартак ще се възроди”, убеден е Енгибаров.