Европа е възхитена от подготовката за младежка столица

Множество поздравления от български и международни партньори получи Варна по повод организацията на Генералната асамблея на Европейския младежки форум и церемонията за анонсиране на носителя на титлата Европейска младежка столица 2019. Събитията се проведоха преди дни  в Двореца на културата и спорта в морската столица и в СОК Камчия и привлякоха хиляди варненци.

7-ems
„Бих искала да ви благодаря за организацията на гала церемонията в Спортна зала. Това беше най-голямата и най-вълнуващата церемония по обявяване на титлата Европейска младежка столица откакто тази инициатива съществува, както и фантастичен начин да маркираме старта на Европейска младежка столица 2017. Знам, че екипът на „Варна Европейска младежка столица“ е положил огромни усилия за организацията, която беше превъзходна. Благодаря от името на Европейския младежки форум и всички млади делегати“, написа в поздравително писмо до кмета на Варна г-н Иван Портних Йоана Нюман, президент на Европейския младежки форум.
„Във връзка с провелото се общо събрание на Европейския младежки форум в периода 16-20 ноември 2016 г. в гр. Варна бихме желали да изразим своята благодарност и удовлетворение за организирането на общото събрание от страна на Община Варна и сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. За нас, като пълноправен член на Европейския младежки форум, бе истинско удоволствие да посрещнем над 200 младежки делегати от цяла Европа и да се представим на европейско ниво в организирането на толкова важен форум и не на последно място – да допринесем за популяризирането на гр. Варна като Европейска младежка столица през следващата 2017 година. Това се казва в друго благодарствено писмо, изпратено отново до г-н Портних от Александър Иванов, председател на Националния младежки форум.
Церемонията по обявяване на Европейска младежка столица 2019 и общото събрание на ЕМФ са знакови събития в календара на Варна. Те позиционират града като място с огромен потенциал при организирането на големи международни прояви.
„Освен че тези събития имат висока имиджова стойност за Варна, те вдигат летвата към следващите столици, които ще бъдат техни домакини, коментира Биляна Раева, член на УС на Варна – Европейска младежка столица и координатор на подготовката на Генералната асамблея на ЕМФ и церемонията по обявяването на Европейска младежка столица 2019.