Дянков убеждава Радо Тодоров да му помага във ФК Спартак

Новият старши треньор на ФК Спартак Траян Дянков ще опита да убеди днес Радомир Тодоров да стане играещ помощник-треньор на тима. Ако двамата се разберат, ще изведат заедно спартаклии за първа им тренировка от лятната подготовка в 20 часа на спортен комплекс „Локомотив”.
Дянков обяви, че пред отбора няма да бъде поставена цел за непременно влизане в „Б“ група. Както е известно, първенството в Североизточна „В“ група започва на 14 август.
„Имаме само три седмици за подготовка. Тепърва ще правим и отбор. Да, нямаме за цел да влизаме в „Б“ група, но марката Спартак изисква винаги да играем за победа. Целта е да положим основите на един добър и перспективен тим, който до две години да се върне в професионалния футбол“, заяви 40-годишният Дянков.
Неговата идея е да работи с група от 18-19 футболисти през сезона.
„Гръбнакът на състава ще са момчетата от миналата година. Другите също ще са кадри на Спартак. Водим преговори, тази вечер ще е ясно с кои започваме. Времето не позволява да играем много контроли, сигурно ще имаме само една. По-важно е обаче футболистите да се подготвят физически и тактически. Ще тренираме всяка вечер на „Локомотив“, но ако започне ремонт на изкуственото покритие, за няколко дни ще се преместим на друг терен“, каза още Траян. Последният уточни, че ако се наложи, може и да влиза в игра, въпреки че желанието му е да гледа отстрани как се развива отборът.
Междувременно от ФК Спартак обявиха, че ще играят с отбори в младша възраст, деца и подготвителни групи в регионалните първенства от септември.
Ето и треньорите на различните формации: набор 2001/2002: Димитър Митов, 2002/2003 и 2006 – Стефан Дончев, 2004 – Свилен Иванов, 2005 – Димитър Трендафилов. 2008-а и по-малки – четиримата треньори ще водят по една група.