Дъщерята на Живко Господинов стъпи на стадиона на ФАФЕ

 

27 години по-късно в португалския клуб помнят варненеца като един от най-добрите им футболисти

Президентът Жорже Фернандес връчи на Анна фланелката с №11 на легендарния й баща

Дъщерята на легендарния футболист Живко Господинов – Анна, успя да осъществи една дългогодишна своя мечта. Тя посети стадиона на единствения чужд клуб на баща й – ФАФЕ, от едноименния 50-хиляден португалски град.

По време на престоя си преподавателката в ИУ – Варна, е останала впечатлена, че макар и 27 години по-късно, шефовете и феновете на клуба са засвидетелствали своето уважение и признание към Живко Господинов.

 

Те определят варненеца и като един от най-добрите футболисти в историята на клуба.

За АД „ФАФЕ” бе чест да приеме дъщерята на Живко Господинов един от най-добрите футболисти в историята на ФАФЕ, пише в репортаж местният сайт noticiasdefafe.com.

Анна Господинова бе приета от настоящия президент на клуба Жорже Фернандес, а също така и от бившия – Морено e Жоао Фрейтс, който е бил клубен шеф, когато Живко Господинов е играл за отбора.

 

По време на своята визита дъщерята на Живко Господинов посети стадиона на ФАФЕ, както и музея на славата, където й бяха показани снимки и спомени, свързани с баща й. Президентът Жорже Фернандес й подари фланелка на ФАФЕ с номер 11 на Живко Господинов, a тя му връчи фланелка на „Спартак” (Варна) с номер 10 на баща й, както и колаж със снимки, отразяващи най-значимите моменти в кариерата му.

Анна Господинова разкри, че едно от последните желания на баща й е било да посети ФАФЕ, но за съжаление времето не му е стигнало.

За първи път посещавам града и базата на ФАФЕ и съм изключително развълнувана да видя, че баща ми живее в сърцата на толкова много хора. Радвам се да видя, че паметта му и уважението към него се пазят в клуб, който той толкова много обичаше“, заяви Анна Господинова.

По време на визитата си тя е видяла също и апартамента, в който е живял баща й, и мерцедеса, който е карал. Срещнала се и с фенове, които й подарили техни шалчета на клуба.

Живко Господинов носеше екипа на ФАФЕ в периода 1988/1990 г. През 1988/1989 г. отборът е бил в елита на Португалия.

Както е известно, Живко почина на 4 май 2015 година. В четвъртък близки, приятели, негови бивши съотборници и фенове ще почетат паметта му и две години от кончината му на неговия гроб в Старите варненски гробища.