Драма в Блъсково: Двама пострадаха сериозно в инцидент в цистерна, взеха ги за мъртви

 

Тежък инцидент с цистерна в провадийското село Блъсково предизвика паника и сериозно объркване сред работници, спасители, прокуратура и медии. При ремонтни дейности в бензиностанция работник паднал в празна цистерна за съхранение на гориво. След инцидента на помощ на пострадалия се притекъл неговият началник, това съобщиха за медиите от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна, откъдето първи съобщиха за тежката трудова злополука, както и че е започнало разследване от варненската Окръжна прокуратура.
В съобщението до медиите обаче имаше сериозна грешка. Първоначално беше съобщено, че работниците са починали на място от изпаренията в цистерната. Малко по-късно се наложи пресслужбата на Апелативната прокуратура сама да се опровергае. Оказа се, че макар и в тежко състояние, пострадалите са живи.
„Първите впечатления на спасителите, пристигнали на мястото на трудовата злополука, са били, че двамата мъже са починали. Пристигналият медицински екип на спешната помощ е установил прижизнени функции. Двамата пострадали са транспортирани във Военноморската болница във Варна“, съобщиха по-късно от АП – Варна.