Драмата с отпадъците продължава

И през изминала седмица в пощата ни се получи поредната серия снимки, илюстриращи отчайващото положение с отпадъците във Варна. Една от неприятните гледки е от района под Паметника до спирка „Почивка“. Квартал „Бриз“ е смятан за едно от най-престижните места за живеене в морския град. Въпреки това там има много проблеми с инфраструктурата, а явно и със сметоизвозването, което в последно време е под всякаква критика в цяла Варна.
От снимките се вижда, че т.нар. „бобри“ за битови отпадъци се изпразват редовно. Не е ясно обаче защо отговорните за чистотата на града се правят, че не виждат камарите с боклуци около тях.

9 - Smet 3
„Това е гледката от няколко дни в курортния район Евксиноград, ул. 14. В тоя район неотдавна данъците бяха завишени, съответно и данък смет претърпя промяна. Гледката и вонята, която се разнася, са недопустими за това уж елитно място. Някой изглежда пак не си е свършил задълженията. Ние обаче какво сме виновни да търпим тази смрад?“, пита възмутената варненка, която ни изпрати и снимка от мястото.
В петък, когато целият свят с ужас гледаше подробностите от атентата в Ница, варненка все пак призова общината да хвърли поглед по-наблизо. „Разбирам, че не е най-подходящият момент днес да публикуваме тези снимки от морската столица на България, когато светът се тресе от терористичния акт в Ница, но докога ще бъде заливана Варна (жк „Трошево“) с битови отпадъци, докога управляващите на града ни ще нехаят? Нали бяхме най-добрият град за живеене в Република България, нали беше най-чистият град в страната? Какво се получи и докога ще продължава така?“, пита нашата читателка.