Днес е Видовден за хандбалния „Локо“

 

Ръководството решава дали отборът да играе в ЕХФ

Костадин Иванов ще играе до зимата и се качва на кораб

Днес е Видовден за хандбалния „Локомотив“, тъй като ръководството ще да обяви дали отборът ще играе в турнира на ЕХФ. Както е известно, за участието само в първия кръг на шампиона и носител на купата се необходими 20 000 – 25 000 лева.

Ръководството ще заседава в ранния следобед и ще вземе решение, тъй като утре е последния срок за подаване на заявка за участие. Аз вече казах, че такъв силен отбор, като нашия, е нямало от 9 години в България. Затова искам да играем в Европа и ако шефовете са на друго мнение, ще опитам да ги разубедя, макар че при всички положения крайното решение ще е тяхно“, заяви за „Народно дело Седмицата“ треньорът Никола Карастоянов.

Ако в “Локо“ кажат „да“ за ЕХФ, тимът започва лятна подготовка до средата на юли, като Карастоянов ще опита да уреди стойностни контроли.

Специалистът призна още, че никой от настоящия състав не го е уведомил, че иска да напусне. При това положение Карастоянов не вижда смисъл да търси нови попълнения.

Всички 18 основни хандбалисти остават. Съставът ни е сработен и балансиран, и нови не ни трябват. Вярвам, че тези момчета могат да се представят достойно в Европа и да направим хандбален празник за варненци в зала „Конгресна“, допълни Карастоянов.

Той все пак разкри, че се разбрали с Костадин Иванов да остане до зимата и после да се качи на кораб, тъй като завършва ВВМУ „Никола Вапцаров“.

Не можем да спрем Косьо, след като има хубава професия, с която ще си осигури живота. Знаете, че хандбалът у нас не е професионален спорт и всичко е на добра воля“, уточни Карастоянов.