Дискусия за свободата даде начало на нова акция на БСП

Среща-дискусия на тема “140 години след Освобождението на България, свободни ли сме?” с участието на известния историк проф. Андрей Пантев събра в хотел „Черно море“ членове и симпатизанти на БСП в края на миналата седмица. Събитието, организирано от градското ръководство на социалистите и структурата им в район „Приморски“ се превърна в чудесен пример за единството на партията на местно ниво.

На нея присъстваха народните представители проф. Анелия Клисарова, Иван Иванов и Александър Паунов, областният председател Цонко Цонев, както и членът на Изпълнителното бюро Апостол Димитров. В качеството на домакин лидерът на градската организация Борислав Гуцанов откри събитието с думите, че темата доколко е свободна България в момента е изключително важна, след като страната ни се срива в международните класации по критериите на ООН. Той заяви също, че в момента държавата се тресе от всекидневни скандали и е наистина уместно да се запитаме дали решенията се вземат тук или някъде извън границите ни, а тук се диктуват на управляващите от посолствата. Това се отнася дори и за решенията в икономиката ни, подчерта Гуцанов.

Срещата с проф. Пантев даде началото във Варна на събирането на подписи за спиране на сделката с ЧЕЗ. “Въпреки че Варна не е част от мрежата на ЧЕЗ, със своите подписи варненци изразяват категоричното си несъгласие енергийната и национална сигурност на близо 3 милиона техни съграждани да бъде изложена на риск.” Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Иван Иванов. Той допълни, че БСП многократно е заявявала, че ако се стигне до продажба на ЧЕЗ, държавата трябва да участва на пазарен принцип и да изкупи компанията.

Кампанията на БСП за събиране на подписи тече в цялата страна. През следващите дни народните представители на социалистите ще участват в националната кампания в избирателните си региони. В инициативата се включват и членовете на Националния съвет на БСП. Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да намери информация в областните и общински съвети на партията.