Димитър Пантев: С Англия и Албания ще се борим за първото място в групата

Националите по футзал започват квалификационния кръг за евро 2018 в двореца утре

Националният отбор по футзал за България ще се бори с Англия и Албания за първото място в групата от първия квалификационен кръг за европейското първенство в Словения през 2018 година. Това обяви за „Народно дело Седмицата“ селекционерът Димитър Пантев. В групата ни е и Малта, а класиралият се на първо място продължава във втория квалификационен кръг.
Срещите са в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта, като нашите започват с мач срещу Албания утре от 20 часа.
„Гледах двубои на всички съперници и разполагам с актуална информация за тях. С Англия и Албания ще се борим за първото място, тъй като Малта е под нивото на трите отбора“, каза Пантев.

30-02
Той отчита, че като поставен отбор Англия на теория е фаворит: „Британците имат в състава си състезатели, които играят в Хърватия и други първенства в Европа. Иначе в Англия този спорт се развива основно в университетите. В добра форма са, ако съдим от последните им две контроли с Германия, в които записаха победа и загуба.“
Относно Албания Пантев завия, че гръбнакът на състава изграждат играчи, които са участвали с ФК „Косово“ в елитния кръг на Шампионската лига, където са най-добрите 16 в Европа.
„Първият мач с Албания е най-важен. Трябва да победим, но ако не успеем, не бива да губим, за да съхраним шансове за първото място. През последната седмица всички момчета тренираха добре и сме подготвени за битки“, завърши Пантев.
Фактите сочат, че досега националите са преминавали само един път първия квалификационен кръг за европейско.