„Дейли мейл“: В България е хубаво като в Ница, но е по-евтино

 

Британското издание „Дейли мейл“ публикува статия, посветена на първия полет на авиокомпанията „Изиджет“ до Варна. Изданието пише, че градът бил дестинация за германски и полски туристи от десетилетия, но иска да отвори себе си и за британски посетители, съобщи агенция „Фокус“.
„В свят, в който всеки град се определя като „Северна Венеция“ или „Южен Париж“, Варна може да се назове „Нова Ривиера“, смята авторът на статията. Съгласно туристическата брошура на града, цитирана от британския вестник, в морската ни столица е „слънчево като в Ница, плажовете са също толкова хубави, но във Варна цените са на 1/3“ от тези във френския град.
„Има два града Варна. Единият представлява място с приятни клубове, добри хора и тонове история, докато другият град са местата, отдалечени на няколко километра от жилищните квартали“, пише вестникът, уточнявайки, че става въпрос за варненските плажове и най-вече за „Златни пясъци“. Британското издание обаче не пропуска да отбележи в материала си и бездомните хора по улиците на Варна.