„Девня Цимент“ разпръсква духа на Коледа

С отминаването на последните есенни дни някак неусетно ни завладяват трепетните очаквания, свързани с най-обичания и най-магичен празник за всички – Коледа.
И тази година „Девня Цимент“ АД организира редица социални и благотворителни инициативи, за да направи Коледата незабравима за своите служители и местни партньори.
В началото на месеца компанията организира посещение на децата от местните училища, които за пръв път имаха възможността да се доближат до истински работещ завод и да прекарат няколко часа с колеги от производството, лабораторията и администрацията.

BG_2015 Christmas Charity Bazaar
На 8.12.2015 г. на територията на дружеството се проведе благотворителен коледен базар, в който участваха представители на институции и неправителствени организации, в това число трите детски градини в гр. Девня – ЦДГ „Детелинка“, ЦДГ „Незабравка” и ЦДГ „Здравец“, Сдружение на инвалидите и Дневен център за хора с увреждания – Девня, Помощно училище за деца с умствена изостаналост – с. Кривня, Училище за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов”, Сдружение „За теб“, SOS семейства в риск, фондация „Деца на Балканите”, Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения и агенция „Вижън“ (център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни хора) – всички от Варна. Уникалните ръчно изработени изделия на организациите предизвикаха голям интерес у служителите на „Девня Цимент“, които подкрепиха каузите на участниците с общата сума над 2000 лв. Уютната атмосфера, изпълнена с ухание на ароматен коледен чай и сладки, бе високо оценена от кмета на Девня – г-н Свилен Шитов, който се спря пред всеки от щандовете и не можа да устои на изкушението да започне своето празнично пазаруване.
Чудесата обаче не спират дотук. Предстои поредната благотворителна инициатива на „Девня Цимент“ в подкрепа на каузата на фондация „За нашите деца” като част от третото издание на коледната им кампания „Тази Коледа чудесата правите вие”. В два поредни дни – на 16 и 17 декември – дружеството организира коледно кино в офиса, което включва поредица от прожекции на коледни филми за служители, приятели и гости на компанията. С изключителната подкрепа на своите служители „Девня Цимент“ се надява да надмине очакванията и да създаде една наистина незабравима предпразнична атмосфера в навечерието на Коледа.