Девня отказа „В“ група

Девня се отказа от участие в новото първенство на Североизточна „В“ група. Това обяви за „Народно дело Седмицата“ играещият треньор на клуба Диян Кателиев. Той допълни, че ще играят в първенството на „А“ окръжна група от септември.
„На този етап кметът Свилен Шитов иска да развиваме основно детския ни тим. Аз ще съм треньор на децата и мъжете. Ако е възможно, ще стегнем отбор и в младшата възраст, макар че е малко вероятно“, каза Кателиев. Последният уточни, че в двата им отбора ще бъдат само девненци.
Кателиев разкри също, че е възможно до година-две да имат нов стадион в Девня, на мястото на старата сгурия. „Архитекти вече идваха да огледат мястото. При положение, че се сдобием с ново съоръжение, ще е по-лесно да развиваме детско-юношеската си школа и да разполагаме с по-силен представителен тим“, каза още Диян.
Междувременно се разбра, че Хитрино (Шуменско) и Доростол (Силистра) са новите членове на Североизточна „В“ група. От ЗС на БФС са поставили изискване на двата клуба да подобрят базите си до 20 юли, когато ще стане ясен и окончателният състав на групата. Най-вероятно в нея ще са отново 16 тима.