Двама от Боил балкански шампиони по кикбокс

 

Двама таланти на варненския клуб Боил станаха балкански шампиони по кикбокс в стил лоукик на първенството в сръбския град Върбас.

При юношите младша възраст Теодор Христов е първи до категория 60 кг, а в старшата Християн Кънчев се окичи със златото до 51 кг. Състезателите са ученици в Спортно училище „Георги Бенковски”, като Християн е единадесетокласник, а Теодор – деветокласник.

Кънчев, който е вицеевропейски шампион и балкански шампион от 2015 година, и Теодор Христов – вицесветовен шампион от 2014-а, тренират в „Боил” под ръководството на Красимир Кирилов.

Това е поредният голям успех на наши състезатели, което показва, че се справяме по най-добрия начин”, коментира за „Народно дело Седмицата” Кирилов.

Следващото предизвикателство пред бойците на клуба е Световна купа BESTFIGTER в Римини, Италия. Във форума от 1 до 7 юни ще участва Радослав Костов, който е европейски шампион за 2015 год. в стил фул контакт за юноши старша възраст (кат. 71 кг). Радо ще бъде съпроводен от националния треньор в този стил Красимир Кирилов.