Двама „моряци“ преминаха в Левски

Баскетболният Левски 2014 привлече две нови попълнения. Това са Станислав Славейков, който се завърна при „сините“, и Ангел Пейчинов. И двамата се изявяваха досега за Черно море-Порт Варна. За трансфера на Славейков се знаеше отдавна, а Пейчинов отиде при „сините“, тъй като желанието му е да играе по-редовно. В Черно море той не получаваше почти никакви минути на игрището.
На този етап Ангел ще продължи да играе и за отбора на Икономически университет – Варна, в първенството на „А“ група. Това обаче ще става по-рядко, заради големите разстояния от София до морската столица. Треньорът на втородивизионния тим Петко Делев разкри пред „Народно дело Седмицата“, че талантът ще му помага след Нова година, когато започва същинската фаза на шампионата на „А“ група.
Черно море-Порт Варна няма да привлича нови състезатели на мястото на двамата напуснали, поне засега. Клубът не предвижда и в скоро време да се разделя с други свои баскетболисти.
Пейчинов и Славейков дебютираха за новия си тим в петък вечерта, когато Левски 2014 се изправи срещу ЛУКойл Академик. Тази седмица пък двамата ще усетят и атмосферата в Балканската лига, тъй като „сините“ срещат косовския Башкими (Призрен) утре вечер.
Скоро столичани се разделиха с петима от основните си баскетболисти. Павел Иванов и варненецът Александър Янев подписаха в Аржентина, Христо Николов премина в полския Стал Острови, а клубът от София освободи и чужденците Тейлър Лейзър и Илия Милотинович. Преди няколко дни в Левски преминаха Милен Захариев и Крум Дойчинов.