Двама загинаха в пожар в ранните часове на 2017-а

Тежък инцидент се случи в първите часове на новата година във Варна и отне два човешки живота. Причината за смъртта им е пожар. Подробностите, които съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Варна, наистина помрачиха радостта от празника.
На 1 януари около 05,00 часа на телефон 112 е постъпил сигнал за пожар в блок 116 в жк „Младост“. На място са изпратени два протовопожарни автомобила, които установяват, че огънят е обхванал цялото жилище. Изпратени са още два екипа на мястото.  По време на дейностите по гасене на пожара в апартамента са намерени телата на двама души. Самоличността на единия загинал се изяснява, а другият е жена на 48 години, живееща на адреса.
Предполагаемата причина за възникването на инцидента е техническа неизправност на отоплителен уред или късо съединение. По случая е образувано досъдебно производство.

Три хлапета с алкохолно отравяне след новогодишни купони
Трима младежи са приети с алкохолно отравяне, съобщиха от Клиниката по токсикология във Военноморска болница Варна. С наздравиците са прекалили две момичета и едно момче. Най-младата пациентка е на 14 години, другите са на 19 и на 20 години, предават БТА и Блиц. Състоянието им е стабилизирано и са извън опасност, уточниха от болницата. Новогодишната нощ в Спешна помощ премина спокойно, без тежки инциденти.