Дарин Великов остава в Черно море Тича

 

Варненци запазват ядрото на състава

Избират между трима за шеф на ДЮШ

„С Дарин Великов си стиснахме ръцете. Всички неща, като параметри с него, са договорени. Целта в началото на сезона бе влизане в четворката. Тя бе постигната и благодарение на новия подход на Дарин Великов. Имаме няколко варианта за помощник треньор. Догодина при всички положения ще имаме по-мотивиран състав“, заяви на пресконференция на баскетболния Черно море Тича президентът на клуба Павлин Николов. Основният повод за пресконференцията бяха успехите дотук на отделните гарнитури в ДЮШ на клуба.
Тепърва ще се прави селекцията в мъжкия тим. Тя ще бъде ориентирана основно към състезатели, които са рожби на клуба. По отношение чужденците, Павлин Николов заяви: „Този сезон чужденците бяха трима. За следващия съм решил да не са повече от двама поне до първия полусезон. Ядрото на отбора ще бъде запазено. Това е преценка на треньора. А тя съвпада с моето мнение, както и с това на Борис Стоянов и Стефан Павлов“, каза още Николов, като допълни, че целите за новия сезон ще бъдат поставени тогава, когато селекцията бъде готова. Той разкри, че евентуално единият от сърбите може да остане в отбора и за следващия сезон, но не каза за кого точно става въпрос.
По отношение новия шеф на детско-юношеската школа Павлин Николов разкри, че вариантите засега са 3. Сред тях фигурира и чужденец. Основният спонсор заяви също, че за този сезон в клуба са инвестирани 700 000 лева. Малко повече от половината от тази сума е за ДЮШ.
„Моряците“ показаха двата трофея

Ръководството на Черно море Тича даде официална пресконференция по повод спечелените купи и медали на 12 годишните момчета, на кадетите и на юношите. На пресконференцията присъстваха президентът Павлин Николов, изпълнителният директор Борис Стоянов, членове на УС на клуба, треньорите Пламен Христов и Владимир Маринов, както и състезатели от отделните гарнитури, включително и от мъжкия тим.
„Работата на треньорите в ДЮШ на клуба, както и на тези деца даде едни прекрасни резултати. Поздравявам Пламен Христов и помощникът му Георги Бакалов за спечелената титла при 12-годишните. Знаете, че в същия ден и кадетите с треньор Кирил Петров и помощникът му Владимир Маринов спечелиха купата на БФБ. Това е един също много голям успех за ДЮШ“, коментира Павлин Николов.
Той припомни за бронзовите медали в турнира за купата и при юношите, като говори и за предстоящите изяви на отделните гарнитури. Финалите на държавното първенство за кадети ще се играят в Самоков между 7 и и 11 юни. Павлин Николов призна, че Варна кандидатства за домакинство на финалите на 14 годишните от 24 до 28 юни.
12-годишните момчета на Черно море Тича, водени от Пламен Христов се поздравиха с шампионската титла в държавните финали, след като успяха да победят Балкан на финала. Любопитното е, че в груповата фаза те допуснаха само една загуба точно срещу този съперник. „Балкан са много силен отбор. Не бяхме ги гледали преди това. Момчетата в първия мач влязоха леко притеснени, което е нормално. Проблемът бе, че не повярваха в себе си. След като този двубой свърши, аз казах на отбора ми, че ако се срещнем пак с тях, ще ги победим с 20 точки. Важното е да вярвате в себе си. Секунди преди края на мача във финала се обръщам към момчетата с думите „Я ми кажете резултата, че не си спомням“. Прогнозата ми се сбъдна. Моите момчета могат и го показаха. Във всички мачове се видя, че сме едно ниво над другите. Мен това ме изненада, защото ние не можем да играем толкова мачове, както например отборите в София. Там те играят всяка седмица. Ние тук няма с кой и няма как. Това беше единственото ми притеснение. В края на краищата резултатът от нашия труд се вижда“, коментира треньорът Пламен Христов.
Кадетите на Черно море Тича също триумфираха в неделя, но в столицата, където спечелиха купата на БФБ. „Както разбрахте, спечелихме купата. За нас бе интересно да видим как са софийските отбори. Нямахме представа за играта им. Победихме двата най-добри отбора в София. На полуфинала се справихме с Буба, а на финала с ЦСКА. Не това е най-важното. Най-важното за мен е, че нашият отбор играе най-грамотен баскетбол . Смятам, че на 13-и юни в Самоков ще дублираме успеха, като завоюваме и титлата на държавните финали. Сигурен съм, че момчетата могат да играят още по-добър и грамотен баскетбол“, заяви Маринов.
Изпълнителният директор на клуба Борис Стоянов даде много добра оценка за представянето на подрастващите до момента. „Когато създадохме клуба, нашият приоритет бе работата на ДЮШ. Получените резултати са радващи. Но най-важното е, че децата играят добър баскетбол. Можем да дадем положителна оценка и за представянето на мъжкия отбор. През сезона имахме противоречиви на моменти изяви, но в крайна сметка нещата си дойдоха на мястото. Можеше да играем по-добре през сезона, но пък го направихме по най-добрия начин в края му“, коментира Стоянов.
По отношение спечелената купа на 12-годишните момчета, Борис Стоянов заяви, че ще получат подарък. Клубното ръководство е предвидило за тях подготвителен лагер от 5 до 15 юли.