Граждани сигнализират: Съмнителен мъж постоянно черпи „за дъщеричка“, внимавайте!

От половин година мъж обикаля Варна и черпи „за дъщеричка, която му се е родила днес“. Поне така казва мъжът на всеки, към когото се приближи. През зимата е притеснявал хора по болниците. Бил е забелязан в квартал „Аспарухово“. През летния период обикаля градинките и гони хората по пейките. Това съобщиха тези дни наши читатели, а на редакционната поща  дойде и снимка на мъжа „в действие“.
Внимавайте и се пазете, съветват тези, които вече го „познават“. Може да ви нападне и обере. „Щом вече половин година лъже, че има бебе всеки ден, значи не му е чиста работата“, коментират препатили.
След като сигналът беше публикуван в сайта „Петел“, мнозина коментираха, че са виждали или същия човек, или друг, който използва същата схема. Според повечето хора, това е начин за просия, като се използва мнимото раждане на дете. Мненията на читателите обаче се разделиха на две – според някои става въпрос за измамник, според други – за човек с психически проблеми.
„Е, от половин година не знам, но преди 5-6 години също имаше. Не всеки има финансовата възможност да мами по телефона все пак. Всеки си намира начина за него. Може би не е бил същият, но номерът е стар. Кой мами с пирамиди, кой с уж инвестиции, кой с европейско финансиране на пътища, автомати за билети по спирки и автобуси – кой с каквото намери. Който иска, вижда дребните мошеници, който иска – едрите… Цигани, българи, все едно – има ги всички видове. Ама е по-лесно да ви акцентират върху дребните, за да не забелязвате едрите, нали?“, коментира по този повод читател във форума на „Петел“.