Граждани питат: До кога ще търпим авариите по улица „Кап. Рончевски“?

 

Стефка Кантурска се обърна към нас с молба за помощ заради непрестанните пробиви във водопроводната инсталация. Ето нейният сигнал:
„Молим, обърнете внимание на непрестанните оплаквания на повече от 500 граждани, които живеем в района на градинката до НАП – бул. “Осми Приморски полк“ 122 и улица „Кап. Рончевски“. Оплакваме се от:
1. Непрекъснати пробиви във водопроводната инсталация на улица „Кап. Рончевски“. Почти всеки месец се налага ремонтиране на тръбите и след 10-15 дни – отново пробив! Оставаме за 10-12 часа без водоснабдяване, преди това до отстраняване на повредата текат „реки“ по улицата; носят се кални потоци и зейват дупки. Последната повреда бе на 27 юни 2017 г. – почти 12 часа без водоподаване и непредвидени последствия – пропадане на автомобил; задръствания, разправии между граждани!
2. Вместо да се асфалтира наново цялата улица, се правят кръпки от некачествен асфалт. Без изравняване на дупките ръчно се залива с малко асфалт и вдлъбнатината остава. Тези участъци са твърде опасни за колите!
Улицата е много натоварена, защото е важно свързващо звено от ул. “В. Друмев“ и „Осми Приморски полк“. Молим, помогнете ни с писмо или рапорт до ВиК – Варна, и до Община Варна с молба да се предприемат срочни действия за качествен ремонт“.

Фото Стефка Кантурска