Граждани започнаха протести заради препречено мостче

Живеещи в района на улиците „Подвис“ и „Евлоги Георгиев“ излязоха миналата седмица на протест заради затрудняване на придвижването им. Те са недоволни, че строителен обект препречва пътя им непосредствено след мостче над канала по ул. „Подвис“.
Съоръжението е поставено преди много години, но сега е неизползваемо заради открита наскоро строителна площадка. По тази причина пътят на гражданите се удължава, а по думите на някои от тях става и по-опасен.
„Затварянето на моста е вследствие допуснати строежи в зелени площи, които са с предназначение за междублокови пространства и спортни площадки. Моста и подхода към него Общината е длъжна да актува с акт за публична общинска собственост и да не допуска под никакъв предлог да бъдат затваряни! Дори да приемем, че пътеката е частна собственост, което е недопустимо, не може да бъде затварян мостът „поради безопасността на преминаващите“, вследствие от незаконосъобразно допуснат строеж, възпрепятстващ достъпа до моста!
Разчитаме на съдействие, за да може  Общината, Съдът и Прокуратурата наистина да работят в обществен интерес, а не в частен! В случай на отказ да ни съдействат, ще блокираме движението по ул. „Подвис!“, написаха недоволните варненци в съобщение до медиите. Някои от тях обявиха, че ще протестират всекидневно, докато проблемът се реши в полза на пешеходците.