Горско стопанство стана домакин на детски фестивал в Провадия

 

Впечатляващи творби, изработени от природни материали, украсиха сградата на ДГС „Провадия”. Горското стопанство стана домакин на заключителния етап от фестивала „Есенен листопад”, организиран от Общинския детски комплекс в град Провадия.

По покана на директора на ОДК Ивелина Радева в журито, което оценява творбите, участваха инж. Христина Манолова и инж. Ангелина Янева от ръководството на ДГС „Провадия”.

Талантливите малки автори се състезаваха в три направления – за есенен колаж, приказен герой и есенен венец, изработени с много сръчност и въображение от природни материали. Отличените произведения станаха част от интересна изложба в сградата на горското стопанство, където кметът на общината Филчо Филев награди призьорите.

Лакомства и изненади бяха подготвени за всички участници, а инж. Асен Христов, който доброволно и безкористно се грижи за поддръжката и обогатяването на експонатите в трофейната зала на стопанството, изнесе кратка беседа. Децата, техните ръководители и гостите на събитието разгледаха с любопитство музейната сбирка от препарирани диви животни, ловни трофеи, много и разнообразни птици, минерали и вкаменелости.