Гонзо ще спазари левскари в Правец

На „Тича” няма да правят спънки на Сашо Цветков за чужбина

Зарадваха VIP фена на „моряците” Ара Капрелян с най-старото злато в света

Преговорите, които Черно море води с Левски за играчи, се очакват да бъдат финализирани утре в Правец. Там от 18 часа двата тима ще изиграят контрола, която ще е първа за „моряците” от лятната подготовка. Очаква се Гонзо да опита да спазари спазари вратаря Боян Йоргачевич, десния външен халф Франсис Нар и евентуално централния нападател Амаду Сукуна. Именно на тези три поста варненци търсят още нови попълнения и след като ги привлекат, селекцията им на практика завършва.


Разбра се още, че на „Тича” нямат да правят спънки на Александър Цветков за чужд клуб, след като Сашо е дал дума на шефовете, че ако остане в България, ще играе само за Черно море. Халфът получи по-дълга почивка и трябва да се присъедини към лагера на „моряците” в Банско утре.
Междувременно Гонзо ще изведе своите за първа тренировка под Пирин планина, след като тимът пристигна в курорта късно в събота следобед. Лагерът в Банско е до 30 юни и там Черно море ще има още три проверки – с Берое на 23-и, Септември (София) – 27-и, и израелския Бней Йехуда – на 30-и.
На 7 юли „моряците” ще представят отбора си за новия сезон срещу Добруджа във Варна.
Междувременно кметът на Варна Иван Портних подари на един от ВИП феновете на Черно море и потомствен черноморец проф. д-р Ара Капрелян най-старото злато на света. Поводът беше 56-ият рожден ден на професора, а оригиналният подарък бе връчен на рожденика от легендите на футболния Черно море Божил Колев и Иван Василев.
Както е известно, най-древните златни украшения, около 10 века по-стари от египетските, са открити във Варна през 70-те години на миналия век. Варненският археологически музей се слави с това, че има в експозицията си най-старото злато на планетата.
Да уважат празника на проф. д-р Капрелян на изисканото тържество край морето дойдоха също бившият кмет на града Богдан Караденчев, бившият районен кмет Пламен Градинаров, екскомандващият ВМС вицеадмирал Румен Николов, шефът на фенклуб Арсенал за Варна д-р Стоил Пеев и други елитни варненци.