Гонзо наясно с титулярите за възловия мач с ЦСКА

Единствената дилема е дали Бакари или Кузма да водят атаката
Новите попълнения Войтех Шорм и Балджийски дебютират

Макар че до първия официален мач на Черно море за новата година остават 26 дни, Георги Иванов- Гонзо вече е наясно с титулярите. Както е известно, „моряците” се изправят срещу ЦСКА на 18 февруари в Каварна. Срещата е с огромен заряд, тъй като двата тима се борят за третото място. Засега тази позиция се заема от „червените”, които са с 3 точки повече от „моряците”.
Контролите на варненци започнаха в Гърция преди 3 дни, но още в първата Гонзо пусна тези, които гласи за титуляри срещу „червените”. Липсваше само левият бек Мишо Венков, който се възстановява след болки в ахилеса.
Очаквано на вратата беше Войтех Шорм, а другият нов – Борислав Балджийски, също излезе в основния състав. Той най-вероятно ще играе отдясно в средата на терена след напускането на Уго Секо.
Единствената дилема през Гонзо за битката с армейците е кой измежду Бакари и Марек Кузма да поведе атаката. Това ще зависи от представянето им в контролите и моментното им състояние.
Иначе другите 10, които ще излязат срещу ЦСКА, са: Шорм, Сукуп, Станчев, Николов, Венков, Паланков, Цветков, Илиев, Балджийски и Коконов.

В първата си контрола в събота край Солун Черно море победи Аридеа с 3:0 след голове на Станчев (36), Коконов (88) и Бакари (90).
Станчев се разписа след пас с глава на Цветков, Коконов направи 2:0 след прекрасно центриране на Бакари, а накрая самият Бакари увенча силното си включване в игра с майсторски гол за крайното 3:0.
За „моряците” играха: Шром, Сукуп, Николов, Станчев, М. Костадинов, Илиев, Паланков, Цветков, Коконов, Балджийски, Кузма (Ем. Михайлов, Траянов, Георгиев, Йосков, Касабов, Бакари).
Утре Черно море излиза срещу Верия, а в събота играе с бившия отбор на Бербатов ПАОК.
Разбра се още, че Илиян Неделчев си тръгва от „Тича” тази седмица. 20-годишният халф не отпътува за лагера в Гърция, след като Георги Иванов – Гонзо обяви, че ще  опита да му намери отбор, където да играе под наем, за да натрупат опит.
Неделчев обаче е решил да разтрогне договора си с клуба по взаимно съгласие и сам да потърси друго предизвикателство.
Разбра се още, че през седмицата към Черно море в Гърция трябва да се присъедини третото им попълнение Мариян Огнянов. Неговият трансфер стана факт, след като варненци приеха условията на Нефтохимик – да заплатят парите, които да изхарчени за халфа за заплати, премии, лечение и квартири. Според кулоарна информация сумата е около 38 хил.лв.