Голям фурор на „Боил” в Будапеща: Христо Христов преби световен шампион и взе злато от Световната купа

Абитуриентът Радослав Костов и Теодор Христов също са първи
Звездата Пламена Димова пребори болките в ръката и поднови тренировки
Бойците на „Боил” направиха фурор на Световната купа по кикбокс в Будапеща, след като взеха три златни и един сребърен медал. В проявата участваха 2900 състезатели от 38 държави. Първи от варненския клуб завършиха Христо Христов при мъжете, кат. 71 кг, фулконтакт, Радослав Костов в старшата възраст, до 71 кг, фулконтакт и Теодор Христов при юношите младша възраст, до 71 кг, К-1.
„Христо се справи с поляк, който е световен шампион от Дъблин през 2015 година. Победи го убедително с 3:0 съдийски гласа. Радослав си поднесе хубав подарък за абитуриентския бал, след като надигра с голяма разлика в точките турчин и украинец, а Теодор се справи с унгарец и поляк след отказване, тъй като изпрати и двамата по два пъти в нокдаун”, заяви за „Народно дело Седмицата” личният треньор на тримата Красимир Кирилов.


В стил К1 до 54 кг Християн Кънчев остана незаслужено втори, след като смачка съперника си от Молдова.


„Християн буквално го сгази. Надделя с по-богат и по-точен арсенал, технически и физически бе по-подготвен, разнасяше го из целия ринг, а молдовецът само хващаше и държеше. Незнайно защо съдийските гласове бяха 2:1 за молдовеца, но за всички бе ясно, че Християн е далеч по-добрия”, разкри Красимир Кирилов.
Радослав Костов и Християн Кънчев завършиха Спортно училище „Георги Бенковски” преди дни, а в същото школо десетокласник е Теодор Христов. До края на годината състезатели на „Боил” ще участват на европейското първенство за кадети в Скопие през септември и на световното в Унгария през ноември.
Междувременно звездата на „Боил” Пламена Димова пребори болките в лявата ръка и поднови тренировки. Заради проблема на Плами й бе предписана 45-дневна почивка. Както е известно, целта на Димова е да стане претендент за световната титла по бокс за жени в категория до 51 кг при професионалистите.