Голям рок фестивал ще разтърси Варна през лятото

Ако старата рок столица на България беше Каварна, новата ще е Варна. Тази информация се разпространява (засега без много подробности) в социалните мрежи и в електронни издания.
Първият намек за бъдещата музикална проява дойде миналата седмица от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, организатор на популярния рок фест, превърнал малкия северен морски град в свещено място за феновете на рок музиката. Той публикува във Фейсбук снимка, на която разговаря в община Варна с кмета на морската столица Иван Портних.


„Какво ли ще има във Варна през август?“, загадъчно пита Кметълът, макар че намекът е повече от ясен. Че плановете са сериозни, се потвърждава от факта, че постът на Цонев е споделен и на страницата на община Варна LiveVarna в социалната мрежа.
„В откритата атракционна зона на Морска гара ще се проведе голям рок фестивал. Той ще е с продължителност два дни, а публиката ще може да слуша на живо цели 8 рок банди“, заяви Цонев. Съвсем скоро новината ще бъде обявена и официално с повече подробности за гостуващите групи. „Ще е яко размазване“, обобщи Цонко пред електронното издание Yep.bg.
Община Варна определено има планове да продължи традицията на големите музикални прояви, след като тази година стана сцена на грандиозния концерт MTV presents Varna Beach.
За плановете да се премести рок столицата от Каварна във Варна се говори още от 2014 година, когато Цонев и Портних позираха заедно „въоръжени“ с електрически китари.

Фото: „Народно дело“, архив