Годишнина сред куклите: Актьорът Галин Гинев празнува 20 години игра

 

На 1 април – Денят на хумора, шегата, лъжата и т.н., от 19.00 ч. на сцената на Държавен куклен театър – Варна, се играе един от емблематичните спектакли за възрастни – „Професия лъжец“ на режисьора Теди Москов. По щастливо съвпадение, на този ден актьорът Галин Гинев, който има централно място в постановката, изпълва 20 години на сцената на Кукления театър във Варна.

В Куклен театър – Варна, намерих средата, в която да се чувствам добре, да се чувствам ценен, уважаван и обичан от колегите, както аз ценя, уважавам и обичам всички колеги в този театър. Правя неща, които ми харесват – освен че съм удовлетворен от актьорските ми задачи, вече имам и режисьорски спектакли, които се играят на нашата сцена. Тоест успявам да се развивам – освен като актьор, и с други умения. Театърът е място, което дава възможност за творчество без „таван“. Още повече, че освен спектаклите за деца, ние правим много успешни постановки и за възрастни.

Една съществена част от живота на трупата ни са турнетата зад граница – аз съм участвал във фестивали и други театрални форуми в Испания, Португалия, Канарските острови, Италия, Англия, Австрия, Франция, Германия, Гърция, Турция, Южна Корея, Тайван, Китай. Всяка сцена е едно ново място, което трябва да бъде превзето, преодоляно. Така съпоставяме нашето творчество със световното и високото признание, което получаваме, ни дава увереност, че правим добри неща, от които има нужда – най-добре го разбираме в срещите с публиката от различни краища на света.