Гневна реакция на родител: Защо американският флот гази там, където играят децата ни?

 

Възмутен и притеснен родител от Варна изрази остро недоволство срещу благотворителната акция на моряците от американския ескадрен миноносец „Карни“ в детската градина „А.С. Пушкин“ в града. „Американците газят с обувки там, където играят децата ни! Това е недопустимо!“, заяви той пред репортер на „Народно дело Седмицата“.

Родителят, който предпочете името му да не се споменава, допълни, че е възмутен от това, че Шести американски флот се представя едва ли не като спасител на детската градина. „Нямаме нужда от тяхната благотворителност! Ако в детската градина има нужда от нещо, не може ли да се обърнат към община Варна или към родителите? Какво, да не би да не можем ние да помогнем, че трябва да чакаме на американците?!“, добави той. Част от коментарите на гневния родител по отношение на присъствието на моряците в детската градина бяха откровено расистки, затова няма да ги цитираме.

Американският ескадрен миноносец „Карни“ е на посещение във Варна от дни, а срокът на визитата му изтича утре. Според руски и американски медии, целта е Шести американски флот да тества „чувствителността“ на Русия по отношение присъствието на НАТО в Черно море.