Глобиха варненка, че разхожда кучета на… правилното място

Нашата читателка Десислава Радева изрази възмущение, че е била глобена от общински инспектор, въпреки че е разхождала кучета си на единственото място в Цветния квартал, определено за целта от Община Варна. Тя недоумява как е възможно да й съставят акт, след като е изрядна във всяко едно отношение.

8 - Kucheta2
„Казвам се Десислава Радева и искам да подам сигнал за съставен ми акт от общината, без да съм направила нарушение! Глобиха ме, че разхождам кучетата си на поляната за разхождане на кучета! Ако там не може – къде?
Живея в Цветния квартал. Вчера вечерта разхождах кучетата си на единственото място, определено от общината за разходка на кучета в района – поляната зад пазарчето на ХЕИ. Поне така гласи табелата, както и твърдят служители на общината, които съм питала – веднъж при регистрацията на кучетата ми, и после трима различни инспектори.

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Но вчера се появи инспектор, когото не съм виждала, помоли ме да вържа кучетата и след като го направих, поиска данните ми, за да ми пише акт! Опитах се да разбера защо – все пак не съм нарушила никакви разпоредби… Господинът, представил се като Красимир Иванов Кръстев, се държа изключително арогантно – обясни ми, че тази табела нищо не значи и че въобще не го интересува какво са ми казали колегите му! ТОЙ не бил казал, значи съм нарушител! И че Общината има право да начислява и събира такси, но не е длъжна да предоставя нищо срещу това! Така отговори на въпроса ми – ако тук не може, то къде да си разходя кучетата? Нали плащам данъци…
Искам да попитам кмета, след като аз съм изрядна към общината – кучетата ми са чипирани, регистрирани, с платени такси, почиствам винаги след тях и ги разхождам на определените за целта места, и въпреки това получавам акт, как иска хората да спазват правилата? Аз лично повече не смятам да ги спазвам!“, написа възмутената варненка.