Глен Хюз ще е една от звездите на „Варна мега рок“

 

Рок легендата Глен Хюз ще е хедлайнер на голям рок фестивал във Варна през август. Това става ясно от поканата за събитието, която се появи първо във Фейсбук, съобщи Дарик. Фестивалът е озаглавен „Варна мега рок” и ще се проведе на пристанището. 66-годишният британец ще забие заедно с българската група БТР на 18 август. Другите участници в мащабното събитие все още не са обявени. Събитието се организира от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев, който вече даде заявка за предстоящото голямо рок събитие във Варна.
„Много съм развълнуван, че се връщам в България след дълго отсъствие и се радвам да видя скъпия ми приятел Цонко, момчетата от БТР и разбира се всички красиви фенове в България. Точно преди рождения ми ден, това ще бъде празник. Пожелавам на Цонко всички успехи с това ново събитие и съм горд да бъда поканен като специален гост, който да оглави първия ден на този нов фестивал“, е написал Глен Хюз в поканата за рок концерта.
Глен Хюз (Glen Hughes) е басист, вокалист и композитор. Името се свързва с емблеми в рок музика като Deep Purple, Black Sabbath и др. Работил е заедно с Гери Мур,Тони Айоми и други легендарни музиканти. Билети и допълнителна информация за фестивала „Варна мега рок” ще има скоро, се посочва още в поканата.