Гледка от прозореца: 2016, 2017, 2018 г. – все същата селяния в „морската столица“

 

Наш читател ни разказа за интересен експеримент, който провежда всяка година. През януари той снима от прозореца си на ул. „Ген. Колев“ във Варна гледката от другата страна на улицата. Надеждата му е, че все някога тя ще се промени и ще стане подобаваща за прозвището на града му – Морската столица на България.


Но уви… Карето си остава все така разбито и кално. Публикуваме писмото на нашия читател без редакторска намеса и с надежда, че тази година Община Варна най-сетне ще вземе отношение към проблема:
„Разглеждам тези снимки, направени в началото на 2016 г, отново в началото на 2017 г., а още от 2014 г. си „пиша“ със съответните отговорни дирекции на Общината по същите въпроси, получавам много учтиви отговори, и нищо…
Сега сме 2018, отново поглеждам от прозореца – същата грозна картина, и продължавам да се питам къде живея – на село или в Морската „столица“….
Моля, отново покажете тези снимки с надеждата, че Директора на отдел „Благоустрояване“ към Община Варна ще ги види, а още по-добре Вие от „Петел“ да съдействате това да се случи… Припомням, това място се намира в карето между ул. „Генерал Колев“, ул. „Македония“, ул. „Братя Миладинови“ и ул. „Генерал Державин“, малко преди сладкарница „Неделя“ в посока центъра… И още – част от това междублоково пространство изобщо не е благоустроено от самото застрояване на карето – 1970 година !!!“